Caută
Close this search box.

Coreea, survolată de bombardiere strategice ale SUA

 

Două bombardiere strategice americane B-1B au survolat peninsula coreeană la începutul săptămânii, au anunțat marți forțele aeriene ale SUA din Pacific (PACAF) printr-un purtător de cuvânt, citat de agenția sud-coreeană Yonhap.

Luni, avioanele B-1B Lancer au decolat de la baza aeriană Andersen din Guam pentru misiuni de antrenament alături de aeronave sud-coreene, a declarat locotenent-colonel Lori Hodge într-un comunicat al PACAF.

„Statele Unite desfășoară operațiuni de prezență continuă a bombardierelor ca parte a unei rutine, capacitatea de desfășurare avansată sprijinind securitatea regională și aliații noștri din regiunea India-Asia-Pacific”, arată sursa menționată.

O sursă militară din Coreea de Sud a precizat că bombardierele s-au alăturat pentru antrenamente unor avioane de vânătoare sud-coreene și unora americane de pe portavionul nuclear Carl Vinson al marinei Statelor Unite.

Coreea de Nord a susținut marți că bombardierele au survolat peninsula coreeană la o zi după încheierea exercițiilor militare comune americano-sud-coreene și a avertizat că este gata să scufunde portavionul dintr-o singură lovitură. „Ținând o sabie prețioasă de arme nucleare, urmărim îndeaproape manevrele militare ale inamicului cu pregătiri complete de luptă”, a transmis agenția de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri