Caută
Close this search box.

Cum folosim cartela de metrou când trecem prin noile porţi batante

 

Staţiile de metrou se modernizează, dar au apărut şi primele piedici în calea călătorilor: noile porţi batante. Se fac uneori cozi la intrare, pentru că mai nimeni nu îşi dă seama cum se validează cartelele. O săgeată ar fi de vină, aşa că Metrorex trebuie acum să schimbe şi cartelele. Cert este că noile porţi, batante, lasă cale liberă pentru evacuare în caz de urgenţă.

Angajaţii Metrorex explică aproape fiecărui călător în parte cum trebuie folosită cartel, informează TVR.

Noile porţi batante au fost testate iniţial la o staţie, iar din aprilie se instalează în toată reţeaua.

Reprezentanţii Metrorex susţin că asigură un trafic mult mai rapid pentru călători. Şi lasă cale liberă în caz de urgenţă.

Săgeata de pe cartele încurcă însă lucrurile. Şi pe călători. În faţa noilor porţi, săgeata trebuie orientată spre călător, nu spre aparat, ca la vechile sisteme.

Pentru că nu toate lucrurile pot fi perfecte chiar din prima, dacă ajungeţi într-o staţie care are acces nou la metrou ţineţi minte următoarea regulă: compostaţi cartela cu bandă magnetică neagră în partea stângă. Este un sistem un pic diferit de cel de până acum, dar va ajută să economisiţi timp. În faţa validatoarelor există un desen care vă arată cum să faceţi acest lucru.

Până acum, a fost modernizat accesul la 11 intrări din opt staţii. Sunt gata staţiile Titan, Nicolae Grigorescu şi Republica. Se lucrează la Izvor, Timpuri Noi, Ştefan cel Mare şi Muncii. Când acestea vor fi gata, muncitorii se vor muta la Petrache Poenaru, Crângaşi, Lujerului şi Grozăveşti.

Modernizarea întregului sistem de acces la metrou va fi gata la sfârşitul lunii septembrie şi va costa 170 de milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri