Caută
Close this search box.

De azi, Capitala are city-manager

De miercuri, Bucureștiul are un administrator. Sorin Chiriță a trecut ultima probă de concurs, interviu, și a devenit, astfel, city-manager în cel mai important oraș al țării. Punctajul obținut de Chiriță este de 85,80 de puncte, conform informatiilor Primăriei Bucureștiului.

La proba scrisă, care a avut loc in urmă cu o săptămână, singurul candidat care a obținut notă de trecere a fost Sorin Chiriță, cu un punctaj de 74.50.  Celilalți candidați au fost declarați respinși: Constantin Drăgan, Marian Pavel Popoacă, Bogdan Alexandru Suditu. În prezent, Sorin Chiriță deține functia de administrator special RADET.

Ce va face city-managerul? Potrivit hotararii de infiintare a acestui post, ”in functie de numarul si importanta atributiilor delegate, administratorul public poate organiza, coordona si gestiona activitatea Primariei Municipiului Bucuresti, fiind un partener al managementului la varf in procesul de adoptare a deciziilor strategice. Primarul general al municipiului Bucuresti poate delega catre administratorul public, in conditiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Administratorul public indeplineste orice alte atributii specifice postului, incredintate de primarul general al Municipiului Bucuresti prin act administrativ, nota interna sau care rezulta din modificarile legislative care reglementeaza domeniul de competenta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri