Caută
Close this search box.

De trei ori aur românesc la ”Europenele” de canotaj din Cehia

Succes superb în cea mai spectaculoasă și mai așteptată probă a canotajului: ambarcațiunea feminină de 8+1 a României (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Boguş, Laura Oprea, Daniela Druncea) a cucerit duminică aurul la Campionatele Europene, găzduite de micuța localitate cehă Racice (doar 400 de locuitori), la 41 km nord de Praga, dar cu cea mai mare și modernă bază și pistă de canotaj din Cehia.

Pentru a obține aurul, fetele noastre – demne urmașe ale Elisabetei Lipa – au avut nevoie de 6 min 10 sec 350/1000, fiind urmate, în ordine, de echipajele Olandei, în 06 min 12 sec 860/1000, şi Rusiei, 06 min 16 sec 050/1000.

Cu acest aur, canotajul românesc – condus cu măiestrie de Elisabeta Lipa, de data aceasta nu din barcă, ci de la biroul din federație – a ajuns la un bilanţ de patru medalii la această competiție, trei de aur şi una de argint. Primul aur a venit încă de sâmbătă, la patru rame feminin (Cristina Popescu, Alina Elena Pop, Beatrice Parfenie şi Georgiana Paraşcanu) şi duminică la dublu rame feminin (Mădălina Bereş şi Laura Oprea). Pentru argint au ”semnat” cei din echipajul masculin de patru rame, format din Cristian Ivaşcu, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. În sfârșit, la categoria ușoară, Ionela Lehaci şi Gianina Beleagă au ocupat locul 4 în proba de dublu vâsle feminin.

La această ediție a ”Europenelor”, România a ocupat locul 2 pe națiuni, după Italia, ambelețări cucerind numărul cel mai mare de medalii de aur, câte 3. Fenomenul ”Pasărea Phoenix”, așa cum îl numeam recent pe MagnaNews, pare să se confirme în modul cel mai fericit, chiar dacă infrastructura și baza materială continuă să sufere enorm . Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri