Caută
Close this search box.

Dezastru în Bucureşti: Şobolanii au invadat terasele din Centrul Vechi

Vine vara şi tot mai mulţi oameni îşi petrec timpul în Centrul Vechi. Cu toate acestea, patronii teraselor sunt disperaţi.

Şobolanii mişună printre mese şi, mai grav, le-au intrat în restaurante. Situaţia pare scăpată de sub control mai ales pentru că în zonă nu există pubele, unde comercianţii să îşi lase gunoaiele. În plus, clădirile dărăpănate au devenit focare de infecţie. Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu cât Centrul Istoric atrage anual aproape un milion de vizitatori.

Patru dintr-o lovitură la orele prânzului în Centrul Vechi, Bucureşti. Şobolanii par de neoprit. Nu se mai feresc de trecători nici ziua şi ies din casele abandonate, aflate la intrarea în zona pietonală.

„Nu că sunt şobolani. Am văzut foarte mari, îmi e frică să nu-mi intre în magazin. Mişună pe toată strada, la 300 de metri de Piaţa Universităţii. Oricine are chef aruncă gunoi acolo. Efectiv e un domn fără adopost care vine cu un toiag mare ca să caute în gunoi şi cu toiagul se apăra de şobolani – o imagine în nici un caz de Centrul Vechi al Capitalei, atracţie turistică. Au fost de la primărie, au făcut poze, erau de la consolidări – pe nimeni nu interesează”, spune patronul unui spaţiu comercial.

Şobolanii au năpădit şi restaurantele din Centrul Vechi. Nu puţini au fost clienţii sub mesele cărora au intrat.

„Eu când am venit dimineaţă erau tare mulţi. În jur la 10 care erau pe drum”, se plânge un trecător.

„Da, sunt terase. Trec şobolanii pe lângă ei şi mănâncă pizza, spaghette. Este invazie, invazie peste tot în tot Centru – aici e ceva de groază. Să facă primăria ceva, să pună otravă, dar sunt foarte mulţi”, adaugă un altul.

„Deja şobolanii se simt ca la ei acasă pe străzile acestea. Deja turiştii se bucură şi fac poze şi filmări – ce imagine ne fac în străinătate cu asta? Se apropie de terase când lumea stă la terase când mănâncă. Ei circula nestingheriţi pe sub mese”, povesteşte patronul unui restaurant.

Periculos este că şobolanii se înmulţesc extrem de repede şi sunt purtătorii unor boli infecţioase grave, printre care şi leptospiroza, potrivit protv.ro. Într-un singur an o femelă şobolan poate avea şi o mie de descendenţi.

Toate resturile alimentare, de la aproape toate cele câteva zeci de restaurante din Centrul Vechi al Capitalei, ajung seara în stradă. De ce? Pentru că, până în acest moment, lipsa pubelelor nu le-a dat o altă variantă patronilor, care seara îşi lasă pungile afară. Inevitabil, rozătoarele sunt atrase de miros şi invadează totul în jur seara, dar şi ziua.

Magdalena Iuga, reprezentant al Primărie: „Acolo trebuie să meargă Primăria sector 3 şi să strângă gunoiul, apoi să deratizeze, iar ulterior să se întoarcă împotriva proprietarului. Proprietarii sunt obligaţi să facă deratizare pe spaţii particulare, noi facem pe spaţiul public”.

FOTO: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri