Caută
Close this search box.

Dodon ordonă expunerea tehnicii militare sovietice în piața centrală din Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dat ordin să fie expusă tehnică militară sovietică în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, în condițiile în care la Moscova se fac repetiții pentru marcarea zilei de 9 mai, considerată ziua victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Acestea nu sunt hummer-ele NATO. Am dat ordin Ministerului Apărării ca în acest an să fie prezentată o expoziţie în centrul oraşului a tehnicii militare sovietice, începând cu ziua de azi şi până pe 10 mai. Nimeni şi nimic nu ne va face să uităm faptele eroice ale bunicilor şi străbunicilor noştri. Noi ţinem minte. Noi ne mândrim”, a scris Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De altfel, președintele a venit la inaugurarea tehnicii militare împreună cu familia și a invitat oamenii la concertul dedicat „Zilei Victoriei”, la care urmau să cânte și artiști ruși.

Recent, Igor Dodon a fost împotriva declarării zilei de 9 mai drept Ziua Europei, menționează Unimedia.

Anul trecut în piața centrală de la Chișinău a fost expusă tehnica militară americană. Atunci, de Ziua comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016”. Cei mai mici vizitatori au putut intra în pielea soldaţilor şi chiar să testeze tehnica, reamintește deschide.md.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri