Cauzele în care sunt judecaţi patronii clubului Colectiv şi cei ai firmei de artificii şi dosarul de la Tribunal, în care este judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, vor fi conexate, au decis, luni, magistraţii Tribunalului Bucureşti.

„Dosar Colectiv. Dispune reunirea cauzei 10209/4/2016 JS4 la cauza 17008/3/16 a Trib Buc. Stabileste termen pt continuarea judecatii la 23 iunie. Cu apel odata cu fondul”, se arată în decizia instanţei de luni.

La începutul lunii februarie 2017, procurorul de şedinţă a cerut magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4 ca atât cauza în care sunt judecaţi patronii clubului şi ai firmei de artificii cât şi cea de la Tribunal, în care este judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie conexate, informează Mediafax.

Procurorul a susţinut că Judecătoria Sectorului 4 este în imposibilitatea de a da o hotărâre civilă în dosare, astfel încât victimele să fie despăgubite aşa cum s-ar cuveni, motiv pentru care a cerut trimiterea cauzei la tribunal. Instanţa a trimis cerere la Tribunalul Bucureşti pentru a se comunica stadiul în care se află dosarul în care este judecat fostul edil.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv la data de 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetările au fost extinse şi asupra reprezentanţilor firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niţă şi Daniela Niţă sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri. Cristian Niţă a fost interceptat de anchetatori în timp ce discuta cu o angajată, a doua zi după incendiul din club, despre ştergerea unor documente care puteau constitui probe în dosar.

Angajata le-a spus anchetatorilor că firma practic nu avea evidenţă contabilă şi că s-a panicat după ce a văzut efectele incendiului din Colectiv, motiv pentru care a recurs la ştergerea unor documente.

În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

144 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here