Caută
Close this search box.

Dragnea: Am renunţat la TVA zero pentru locuinţe şi publicitate

preţul locuinţelor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că s-a renunţat la iniţiativa pentru TVA zero pentru locuinţe şi publicitate, în condiţiile în care cei din aceste domenii au susţinut că măsura poate avea efecte bune, dar şi perverse, deoarece s-ar aştepta mult la rambursarea de TVA.

Întrebat de presă dacă este adevărat că a renunţat la TVA zero pentru imobiliare şi publicitate, Liviu Dragnea a răspuns:

„Da, este, de asta am şi lungit-o atât de mult. Cei din domeniul publicităţii şi din zona presei au spus că această măsură, chiar dacă poate avea efecte bune, poate avea şi efecte perverse, în sensul că ar trebui să aştepte mult la rambursarea de TVA şi cei din zona de construcţii de locuinţe la fel. Din moment ce ei, cei care erau beneficiarii, nu sunt de acord, rămânem doar cu zero la input-urile în agricultură pentru că acolo situaţia este inversă. Ei sunt obligaţi să vândă cu TVA zero produsele, în schimb input-urile intră cu TVA şi tot aşa aşteaptă un an sau doi până se rambursează TVA”.

Premierul Sorin Grindeanu afirma, pe 3 martie, că Executivul susţine ideea reducerii la zero a TVA pentru livrarea de locuinţe şi va susţine în Parlament acest proiect, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri