Caută
Close this search box.

Ilie Năstase mai primeşte o lovitură: După Wimbledon, e interzis şi la Roland Garros

Ilie Năstase a mai primit o interdicţie dureroasă, după decizia organizatorilor de la Wimbledon. Astfel, Federaţia Franceză de Tenis a decis ca românul să nu participe la Roland Garros, turneu pe care l-a câştigat în 1973.

„În urma deciziei de suspendare primită de la ITF, domnul Ilie Năstase nu va fi acreditat pentru ediţia din 2017 de la Roland Garros”, se arată în comunicatul francezilor.

Tot în această săptămână, preşedintele All England Club, Philip Brook, a confirmat că Ilie Năstase nu va fi invitat în Loja Regală la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, în urma incidentelor în care a fost implicat căpitanul nejucător al României la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup, potrivit digisport.ro.

Federaţia Internaţională de Tenis l-a suspendat provizoriu pe Năstase ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare.

„În ultimele zile, numele meu şi situaţia neplăcută creată la meciul România – Anglia din cadrul Fed Cup în urma declaraţiilor mele au fost prezente în presa naţională şi internaţională. Nu doresc să contest reacţiile negative pe care le-am primit, dar aş vrea să aduc câteva cuvinte acum, după o perioadă de gândire pe această temă. Aveam cinci ani când am luat prima rachetă în mână. De atunci, tenisul a fost pentru mine mai mult decât un sport sau o profesie. A fost viaţa mea, şi pentru tenis am sacrificat aproape totul, personal sau profesional. Din păcate, acum, la 70 de ani, am reuşit să fac ceva ce nu mi-am dorit şi nu mi-am imaginat posibil: să simt că tenisul se îndepărtează de mine”, a fost mesajul din acele zile ale lui Năstase. prin care a încercat să se scuze pentru comportamentul avut.

Care e reacţia lui de acum: „Nu cred că nu mă vor primi la Roland Garros pentru că eu nu sunt suspendat de Federaţia Internationala de Tenis! S-a răspândit o informaţie greşită că aş fi suspendat! Avocaţii mei sunt acum la Londra, iar ancheta este în curs. Mai multe comentarii nu pot să fac”, a spus Năstase, pentru prosport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri