Dacă vreţi să cumpăraţi o maşină nouă, eventual cu o reducere, trebuie să ştiţi că de joia viitoare încep programele Rabla şi Rabla Plus. În schimbul autoturismului poluant, mai vechi de opt ani, statul vă dă o primă de casare de 6.500 de lei.

La aceasta se pot adăuga un ecobonus de 1.700 lei, dacă motorul este hibrid, şi încă un ecobonus de 1.000 lei, pentru o maşină cu emisii reduse. Adică cel mult 9.200 de lei, în total, pentru o maşină care nu poluează.

În cazul Rabla Plus, nu e nevoie să aveţi o maşină uzată. Statul subvenţionează cu 5.000 de euro cumpărarea unui autoturism electric hibrid şi cu 10.000 de euro unul electric pur. Şi, important de ştiut: Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi cumulate, cu condiţia să casaţi o maşină de peste 8 ani.

„Putem să spunem că suntem în topul țărilor europene care dau o subvenție cetățeanului, semnificativă, astfel încât oricine dorește să achiziționeze o mașină 100% electrică să poată să beneficieze de 10.000 euro, aproximativ 45.000 de lei”, a spus ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, citată de digi24.ro.

FOTO: business-review.eu

166 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here