Caută
Close this search box.

Jurnalista Emilia Șercan răspunde acuzațiilor de plagiat: Se încearcă scoaterea mea definitivă din presă

emilia şercan

„Nu am nicio îndoială că se încearcă scoaterea mea definitivă din presă. În România merge mai uşor să compromiţi un ziarist, să îi spulberi credibilitatea sau să spui că e acoperit. Găleţile de lături pe care i le arunci în cap sunt suficiente, nu trebuie să îl suprimi fizic, aşa cum se întâmplă frecvent în Rusia”, afirmă jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de socializare.

Ziarul sibian Turnul Sfatului a scris că jurnalista Emilia Șercan a plagiat în lucrarea de licență intitulată „Reglementări naționale și internaționale cu privire la libertatea de exprimare”, susținută la Facultatea de Științe ale Comunicării și Jurnalism din Sibiu în urmă cu 14 ani.

Emilia Șercan afirmă că va merge la Sibiu să vadă dacă lucrarea prezentată de jurnaliștii sibieni este autentică.

„Nu mai am exemplarul meu pentru verificare, insa, sper ca marti, cand voi merge la Sibiu, voi putea stabili autenticitatea lucrarii. De aici trebuie plecat, pentru ca termenul de pastrare al lucrarilor de licenta in arhiva unei facultati este de cinci ani, potrivit legislatiei trecute si actuale. Lucrarea prezentata de Turnul Sfatului nu are nicio stampila care sa-i ateste autenticitatea. Am cerut deja in scris o serie de informatii de la Facultatea de Socio-Umaniste, in care s-a „topit” fosta Facultate de Stiintele Comunicarii si Jurnalism din Sibiu, iar marti o voi face si in persoana. Va veti intreba daca nu recunosc ce este in ea. Am scris despre calomnie si proba veritatii, insa nu am memorie fotografica astfel incat sa imi aduc aminte, dupa 14 ani, fiecare fraza, pasaj sau pagina. Asta am de spus, pentru moment, despre acuzatiile care mi se aduc” afirma jurnalista.

Pe site-ul turnusfatului.ro sunt prezentate facsimile ale lucrării, despre care autorul spune că i-ar aparține Emiliei Șercan, și care ar  ar conține bucăți întregi copiate din două cărți publicate în 2002 și semnate de mai mulți autori, printre care Monica Macovei și Mircea Toma.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri