Caută
Close this search box.

Macarena detronată după 20 de ani de ”Despacito”, cea mai vândută melodie din SUA

 

Hitul „Despacito” al artistului portorican Luis Fonsi ocupă primul loc în topul celor mai bine vândute melodii din Statele Unite, o premieră pentru un cântăreț hispanic, la peste 20 de ani de la celebrul hit „Macarena”, informează AFP.

Hit-ul său „Despacito” a profitat de pe urma „efectului Justin Bieber”, în condițiile în care starul canadian cântă câteva versuri în limba engleză pe o versiune remixată a piesei.

„Despacito”, care beneficiază și de prezența rapperului portorican, Daddy Yankee, a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 datorită download-urilor, hitul fiind mai puțin difuzat pe posturile de radio americane.

Aproape trei sferturi din vânzările și din ascultările de pe streaming ale piesei au vizat versiunea remixată a acesteia, cu Justin Bieber, potrivit companiei de specialitate Nielsen Music.

Piesa este primul hit hispanic care s-a impus în fruntea topului Billboard, de la Macarena, în 1996, cântată de duo-ul Los del Rio.

„Despacito” este pe primul loc în topul vânzărilor din SUA de 16 săptămâni în clasamentul rezervat doar melodiilor latino.

Videoclipul piesei, în care poate fi admirată actrița portoricană Zuleyka Rivera, Miss Universe 2006, a fost accesat de peste 1,5 miliarde de ori pe YouTube, clasându-se pe locul 24 în topul celor mai vizionate videoclipuri din istoria site-ului și pe primul loc în topul vizionărilor pe 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri