Cancelarul german, Angela Merkel, a respins ”categoric” organizarea pe teritoriul german a unei eventuale campanii pentru referendumul turc privind reintroducerea pedepsei capitale, informează Le Figaro.

„Pedeapsa cu moartea este un subiect pe care-l refuzăm categoric, de ce să o autorizăm dacă nu suntem obligaţi să facem asta? Nu vom face asta!”, a declarat Angela Merkel, într-un interviu pentru un post de radio local.

Guvernul de la Berlin a transmis deja de vineri că nu ar trebui să aprobe votul în Germania în cadrul posibilului referendum pe tema reintroducerii pedepsei capitale în Turcia.

„Nu putem permite votul în Germania pe tema unui instrument care intră în contradicţie cu valorile şi constituţia noastră”, a declarat Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar german şi fost preşedinte al Parlamentului European.

În urma tentativei eşuate de lovitură de stat, din iulie 2016, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnalat că se gândeşte să propună un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea, măsură criticată de Germania şi alte state din Uniunea Europeană.

140 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here