Caută
Close this search box.

Ministrul Energiei: Am cerut companiilor din energie să investească minimum 20% din venituri, adică 1 miliard de euro, în modernizări

Companiile de stat din energie și-au creionat pentru acest an un buget cu 20% din venituri pentru investiții, ceea ce înseamnă aproape un miliard de euro investiți în modernizări, a declarat marți seara, la Antena 3, ministrul Energiei, Toma Petcu.

„Am cerut companiilor din Ministerul Energiei să își prevadă obligatoriu în acest an minim 20% pentru investiții. Au reușit toate companiile să își creioneze bugetul cu 20%, ceea ce înseamnă aproape un miliard de euro care se va investi prin modernizări(…) I-am forțat ca prin creionarea bugetului să aducă încă un miliard prin investiții, pentru că investițiile dezvoltă mai departe în economie taxe, impozite, angajări”, a afirmat Toma Petcu, citat de Agerpres.

Ministrul Energiei a precizat că noile Consilii de Administrație sunt unele provizorii, numite pe patru luni, urmând ca noua conducere să fie selectată conform prevederilor Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, principalul criteriu de selecție fiind investițiile.

Acesta a precizat că, anul trecut, companiile din domeniul energetic, fără Transgaz și Transelectrica, au virat aproape un miliard de euro către bugetul de stat, dar nu au reușit să investească 100% din ce au bugetat.

FOTO: wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri