Ian Brady, unul dintre cei mai odioşi criminali în serie din istoria Marii Britanii, a murit la vârsta de 79 de ani, răpus de un cancer pulmonar, relatează CNN.

La mijlocul anilor 1960, brutalitatea unor crime, ale căror victime fuseseră copii, provoca o undă de șoc în Marea Britanie. În spatele groaznicelor evenimente se afla un cuplu: Ian Brady și Myra Hindley, supranumită în presa vremii „cea mai demonică femeie din Marea Britanie”.

Cei doi au ajuns în spatele gratiilor în 1966. Brady a fost condamnat pentru abuzarea sexuală și uciderea lui John Kilbride, de 12 ani, iar Myra Hindley, pentru moartea lui Lesley Ann Downey, de 10 ani, și a lui Edward Evans, de 17 ani.

În 1987, aceștia au mai mărturisit încă două crime comise împreună: uciderea lui Pauline Reade, de 16 ani, și a lui Keith Bennett, de 12 ani. Cadavrul lui Bennett nu a fost însă găsit niciodată.

„Nimic din comportamentul criminal pe care îl întâlnisem până atunci nu mi-a pătruns inima cu aceeași intensitate paralizantă (ca în cazul crimelor comise de Brady și Hindley – n.r.)”, spune John Stalker, fost șef adjunct al poliției din Manchester.

În 1985, Brady a fost diagnosticat cu psihopatie, fiind mutat la o un spital de psihiatrie în regim de maximă siguranță.

Myra Hindley a murit în 2002 pe fondul unei bronhopneumonii, potrivit digi24.ro.

333 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here