Caută
Close this search box.

Neculai Onțanu, audiat de procurori în dosarul alegerilor din 2009

neculai onţanu

Neculai Onțanu, fost primar al Sectorului 2, a venit joi dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori în dosarul alegerilor din 2009.

Fostul primar a spus că a fost citat în calitate de martor, dar nu a oferit mai multe detalii despre audierea sa timp de o oră. Onțanu a spus că declarațiile date în fața procurorilor sunt confidențiale. În plus, el nu a confirmat sau a infirmat dacă Laura Codruța Kovesi a fost prezentă la acea „întâlnire informală”.

„Ce am avut de comunicat le-am comunicat lor. Am dat toate elementele necesare, orice declarație pe care un martor ar putea să o dea, ar putea să ofere informații altora, care să profite de ea”, a declarat el.

La finalul lunii trecute a fost audiat și Gabriel Oprea în acest dosar, în care procurorii de la Parchetul General fac cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Audierea celor doi vine după ce jurnalistul Dan Andronic a relatat că, în seara scrutinului prezidenţial din 2009, fostul vicepremier Gabriel Oprea a găzduit în casa sa o întâlnire la care au participat şi foştii şefi ai SRI, George Maior şi Florian Coldea, precum şi procurorul general de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat ulterior că întâlnirea organizată la el acasă, în noaptea din turul doi al alegerilor prezidențiale din decembrie 2009, a fost o „întâlnire informală”, „o masă unde s-a mâncat timp de două ore”.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, faptele de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale pentru care a fost începută urmărirea penală in rem în dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009 se prescriu în opt ani, conform noului Cod penal şi în 10 ani, potrivit vechiului Cod penal.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri