Caută
Close this search box.

Nouă răniți în urma violențelor de la Washington, pe fondul vizitei lui Erdogan

 

Două persoane au fost arestate și nouă rănite în urma unor confruntări de stradă produse marți seara între simpatizanți ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și manifestanți kurzi care protestau față de vizita acestuia la Washington, au relatat mass-media americane, citate de AFP.

Violențele s-au produs în fața reședinței ambasadorului Turciei la Washington, unde a mers șeful statului turc după întâlnirea sa la Casa Albă cu președintele Donald Trump.

Autoritățile locale au blocat accesul la străzile din cartierul select Sheridan Circle — la aproximativ un kilometru de Casa Albă — provocând blocaje de trafic uriașe.

Poliția nu a putut să împiedice ciocnirile dintre cele două tabere. Gărzile de corp ale președintelui turc au atacat manifestanții fluturând drapelul milițiilor kurde siriene PYD (Partidul Uniunii Democratice), considerat de Ankara o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, separatist kurd turc), potrivit media.

Conform înregistrărilor video postate pe internet, manifestanți de ambele părți s-au încăierat.

„Noi nu făceam nimic rău, eram pe cale doar să sărbătorim” vizita președintelui Erdogan, a afirmat un susținător al președintelui turc, Mustafa Dikilitas, la postul de televiziune ABC.

Manifestanții kurzi prezintă o variantă diferită. „Deodată, ei au alergat drept spre noi”, a afirmat Lucy Usoyan, o manifestantă kurdă, care susține că a fost atacată de susținătorii lui Erdogan. „Cineva a început să mă lovească în cap”, a afirmat ea.

Poliția din Washington a reușit în cele din urmă să calmeze spiritele, dar nouă persoane au fost spitalizate, inclusiv un rănit grav, potrivit serviciilor de urgență.

În prima lor întrevedere tete-a-tete, președinții Trump și Erdogan s-au angajat să diminueze tensiunile între cei doi aliați, în special în dosarul sensibil al milițiilor kurde sprijinite de Washington care luptă împotriva jihadiștilor în Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri