Caută
Close this search box.

O fermă de lângă București produce și livrează 80 de tipuri de legume direct către abonați

La 40 de kilometri de București, într-un sat cu puțin peste 1.400 de locuitori, pe o suprafață de 4 de hectare, 10 persoane, majoritatea localnici, cultivă 80 de tipuri de legume, fără pesticide și fără procese mecanice. Totodată, beneficiază de un sistem de incluziune socială conceput de inițiatori – Asociația Ateliere Fără Frontiere.

Anul trecut, angajații și voluntarii au produs 900 de coșuri de legume, pe care le-au livrat către de 83 de abonați.

Roșii, cartofi, morcovi, ardei, castraveți, păstăi, ceapă, porumb, sfeclă, vinete și verdețuri. Iată conținutul coșului care te îmtâmpină pe site-ul fermei. Lor li se adaugă alte 70 de legume, care ajung săptămânal pe mesele unor bucureșteni interesați de calitatea alimentelor pe care le consumă, la prețuri cuprinse între 35 și 65 de lei.

Ferma a început producția în vara anului trecut, după un an de amenajări. Au pierdut mai multe recolte, căci nu aveau prea multă experiență. Au reușit însă în 2016 să obțină 900 de coșuri de legume, fără să folosească pesticide sau prea multă tehnologie.

Încă nu au certificare de producători bio, dar sunt în proces de a o obține (evaluarea durează doi ani, iar ei sunt în primul an de conversie).

Legumele au ajuns pe mesele a 83 de consumatori. În medie, au avut anul trecut 50 de abonați săptămânal. Anul acesta vor să mărească producția, pentru a asigura legume pentru 150 de persoane.

FOTO: bio-co.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri