Caută
Close this search box.

O navă militară americană a lovit un vas de pescuit în largul Peninsulei Coreea

 

Una dintre navele militare care însoţesc portavionul american Carl Vinson, trimis de Administraţia Donald Trump în largul Peninsulei Coreea în contextul tensiunilor cu Phenianul, a intrat în coliziune cu o ambarcaţiune de pescuit sud-coreeană.

Incidentul maritim a avut loc marţi, la circa 90 de kilometri de Insula sud-coreeană Ulleung-do, situată în Marea Japoniei.

„A avut loc un incident care a implicat crucişătorul USS Lake Champlain şi nava sud-coreeană de pescuit 502 Namyang; incidentul s-a produs la 90 de kilometri sud de Insula Ulleung-do”, a declarat un oficial militar citat de agenţia sud-coreeană Yonhap, potrivit Mediafax.

Nava militară americană a fost lovită pe partea stângă, în zona centrală.

Un oficial militar american citat de postul Fox News a confirmat incidentul, precizând că nicio persoană nu a fost rănită şi că ambele nave au putut continua cursele.

Crucişătorul USS Lake Champlain face parte din grupul naval aferent portavionului USS Carl Vinson, trimis de Administraţia Donald Trump în Marea Japoniei pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord. Navele militare participă la exerciţii cu vase ale forţelor navale din Coreea de Sud şi Japonia.

Pe 27 aprilie, o navă militară rusă s-a scufundat după ce a intrat în coliziune cu un vas comercial, în sud-vestul Mării Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri