Caută
Close this search box.

ONU: „Nu există motive” pentru a refuza dialogul cu Phenianul

 

Ambasadorul chinez la ONU, Liu Jieyi, a afirmat marți că nu există „niciun motiv” pentru a refuza dialogul cu Phenianul în pofida unei serii de teste balistice efectuate de Coreea de Nord încălcând rezoluții ale Națiunilor Unite, transmite AFP.

„Nu este niciun motiv ca să nu se poarte un dialog în situația actuală”, a declarat ambasadorul Chinei în fața jurnaliștilor după o reuniune cu ușile închise a Consiliului de Securitate ca urmare a lansării duminică a unei noi rachete nord-coreene. „Nevoia de dialog este foarte puternică”, a adăugat el.

Întrebat despre eventuale noi sancțiuni, Liu Jieyi a menționat că este vorba despre o „chestiune ipotetică”, afirmând în același timp că rezoluțiile Consiliului trebuie aplicate „complet”.

China, singurul aliat al Phenianului, și Statele Unite negociază de mai multe săptămâni o nouă rezoluție care izoleze mai mult Coreea de Nord.

Washingtonul a afirmat că este dispus să dialogheze cu Phenianul, dar cu condiția ca regimul comunist să își abandoneze programul nuclear și pe cel balistic.

Într-o declarație adoptată în unanimitate, Consiliul de Securitate a condamnat luni recenta lansare din Coreea de Nord a unei rachete Pukguksong-2 cu rază medie de acțiune. De asemenea, a amenințat Phenianul cu înăsprirea sancțiunilor impuse, mai scrie AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri