Caută
Close this search box.

Papa vine la ceremonia Centenar Fatima. Portugalia reinstaurează controlul la frontiere

Portugalia a restabilit de miercuri controlul documentelor de indentificare și al pașapoartelor la frontierele terestre, aeriene și maritime ale țării, cu prilejul vizitei papei Francisc la sanctuarul de la Fatima, relatează EFE.

Controlul, care va fi asigurat de Serviciul pentru Străini și Frontiere (SEF), se va menține până la 00.00 ora locală, duminică 14 mai, din motive de „securitate internă și ordine publică”, a informat instituția.

Măsura a fost aprobată de guvernul portughez și va beneficia de sprijinul agenților pentru securitatea publică, forței aeriene și poliției maritime, precum și al autorităților străine mai ales cele spaniole.

Toți cetățenii, indiferent de naționalitate, vor trebui să aibă asupra loc un document național de identitate sau pașaport valabil pentru a fi prezentat agenților SEF.

Papa Francisc vine la Fatima vineri 12 mai pentru a marca centenarul aparițiilor Fecioarei la Fatima și va rămâne 24 de ore la sanctuar, unde se așteaptă să se reunească circa un milion de persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri