Caută
Close this search box.

Premieră în Asia! Curtea Constituțională din Taiwan, în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex

Curtea Constituțională din Taiwan a decis miercuri în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, în prima decizie de acest fel din Asia, și a cerut legislativului amendarea în consecință a codului civil în termen de doi ani, transmit Reuters și DPA.

În forma actuală, codul civil, care nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex, este neconstituțional, a declarat secretarul general al Curții, Lu Tai-lang, într-o conferință de presă la Taipei.

Potrivit Curții, codul civil ”încalcă atât libertatea de căsătorie a oamenilor, cât și dreptul la egalitate al acestora”.

”Dacă legile relevante nu vor fi amendate și puse în aplicare în termen de doi ani, două persoane de același sex care intenționează să creeze numita uniune permanentă își vor putea înregistra căsătoria” la autoritățile guvernamentale, a decis Curtea Constituțională.

Partidul Progresist Democratic, aflat la guvernare după ce a câștigat cu o majoritate covârșitoare alegerile de anul trecut, susține această modificare.

”Orientarea sexuală este o caracteristică imuabilă (…) În plus, libertatea de căsătorie între două persoane de același sex, odată recunoscută legal, va constitui baza colectivă, împreună cu căsătoria între sexe opuse, pentru o societate civilă”, a argumentat Curtea.

Pe un continent dominat de atitudini sociale conservatoare, Taiwanul găzduiește anual o paradă gay și are o reputație de fanion al liberalismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri