Caută
Close this search box.

Premieră. Horia Colibăşanu a ajuns marţi dimineaţă pe vârful Everest, fără oxigen suplimentar

Horia Colibăşanu a ajuns marţi dimineaţă, la ora 6.20, pe cel mai înalt vârf al Everestului, fiind primul alpinist român care a reuşit această performanţă fără oxigen suplimentar.

Urcuşul final a durat 12 ore neîntrerupt. “A fost foarte, foarte greu şi foarte, foarte frig”, a spus de pe Everest Colibăşanu. Alpinistul, şi totodată stomatolog – atunci când nu se urcă pe creste –, a reuşit să facă ascensiunea fără oxigen și fără şerpaşi.

Everest este cel de-al optulea vârf de 8000 metri din portofoliu lui Colibăşanu, din cele 14 care există în lume.

În urmă cu 16 ore, Horia Colibăşanu ajunsese la 8.300 de metri, unde a şi poposit pentru a se odihni. Apoi a urcat până la punctual final, în 12 ore, la 8.848 metri.

Bravo, Horia!

Aseară, inclusiv premierul Sorin Grindeanu i-a transmis un mesaj de susţinere alpinistului Horia Colibășanu, în care îi ura să fie primul român care ajunge pe Everest fără oxigen suplimentar.

„În scurt timp, Horia Colibășanu pleacă spre vârful Everest. Horia, România e alături de tine. Îți ținem pumnii. Să fii primul român care ajunge pe Everest fără oxigen suplimentar”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Şi a fost. Horia Colibăşanu este primul român care a ajuns pe Everest fără oxigen suplimentar.

Foto: Facebook Horia Colibăşanu

Un răspuns

  1. Nu a fost sprijinit de serpasi. Summit-ul a fost fara oxigen suplimentar si fara serpasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri