Caută
Close this search box.

Profesorul Irinel Popescu, ales președinte al Asociaţiei Europene de Chirurgie

Prof. dr. Irinel Popescu a fost ales Preşedinte al prestigioasei Asociaţii Europene de Chirurgie (European Surgical Association – ESA).

Evenimentul a avut loc cu prilejul celei de a 24-a Reuniuni anuale a Asociaţiei Europene de Chirurgie (European Surgical Association – ESA), organizaţie cu sediul la Paris, care îi are ca membri pe cei mai importanţi chirurgi ai continentului.
Manifestarea ştiinţifică a avut loc la Bucureşti în perioada  4-6 mai şi a fost organizatăde  în comun  de Asociaţia Europeană de Chirurgie (European Academia de ştiinţe Medicale din România (ASM), instituţie condusă de prof. dr. Irinel Popescu, membru în conducerea ESA şi gazdă a importantului eveniment.
La finalul lucrărilor Reuniunii, în urma votului participanţilor, prof. dr. Irinel Popescu a fost ales Preşedinte al European Surgical Association (ESA) pentru perioada 2018-2019. Este o recunoaştere a aprecierii de care se bucură la nivel european chirurgia românească şi Academia de ştiinţe Medicale din România, precum şi a progreselor înregistrate în ultimi ani în activitatea de cercetare academică.
”Reuniunea ESA din 2017 este, fără îndoială, o oportunitate excelentă de a face schimb de cunoştinţe clinice şi ştiinţifice cu privire la ultimele evoluţii şi provocări emergente în domeniul chirurgical”, aprecia prof. dr. Irinel Popescu, în mesajul de bun venit transmis participanţilor la începerea lucrărilor Reuniunii. Reuniunea anuală a Asociaţiei Europene de Chirurgie este concepută pentru a oferi experienţe educaţionale cuprinzătoare în domeniile chirurgiei clinice, chirurgiei experimentale şi a ştiinţelor conexe, educaţiei chirurgicale şi aspectelor socio-economice ale îngrijirii chirurgicale, iar evenimentul care abia s-a încheiat la Bucureşti este deja apreciat ca fiind un succes şi din acest punct de vedere.
De-a lungul timpului, ESA a stabilit o strânsă colaborare cu ASA (American Surgical Association) şi editează împreună cea mai prestigioasă revistă chirurgicală din lume, „Annals of Surgery”. O parte din lucrările prezentate în cadrul Reuniunilor Anuale ale ESA sunt publicate, ulterior, în „Annals of Surgery”.
Asociaţia Europeană de Chirurgie (ESA) a fost înfiinţată în 1993 şi este una dintre cele mai prestigioase organizaţii europene din domeniu. Membrii săi includ chirurgii de top ai continentului, dintre care mulţi sunt şi conducători ai Departamentelor de Chirurgie din instituţii academice de primă mărime.
Printre membrii săi se numără, de asemenea, chirurgi de top din întreaga lume, ceea ce face ca ESA să fie mult mai mult decât o asociaţie europeană.
Misiunea principală a Asociaţiei este de a fi una dintre organizaţiile de vârf în domeniul ştiinţei chirurgicale şi al educaţiei de profil şi de a oferi un forum continental pentru prezentarea ultimelor dezvoltări în chirurgia generală, precum şi în specialităţile chirurgicale, şi pentru ridicarea standardelor profesionale în domeniul medicinei/chirurgiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri