Euroalesul român Victor Negrescu (32 de ani, S&D, PSD), cel mai tânăr reprezentant al ţării noastre în legislativul european, i-a oferit o replică dură neamţului Manfred Weber, şeful Grupului Partidului Popular European din cadrul Parlamentului European.

Eurodeputatul social-democrat a luat astfel atitudine în contextul în care Manfred Weber a atacat nejustificat România şi guvernul ales democratic, în cadrul unei dezbateri despre situaţia din Ungaria. „Din nou țara mea este tratată cu dispreț de o dreaptă politică ce nu poate accepta rezultatul alegerilor parlamentare. Vreau să le spun reprezentanților acestei familii politice că nu mai putem accepta să fim tratați ca atare! Știm că unii își doresc să pună România în aceeași barcă cu Ungaria și Polonia pentru a ne tăia fondurile alocate”.

Victor Negrescu a arătat că atacurile reprezentanţilor dreptei au legătură directă cu dorinţa acestora de modificare a configuraţiei politice rezultate din alegeri, dar şi cu discuţia actuală despre viitorul Uniunii Europene, în condiţiile în care se discută tot mai clar despre o eventuală reducere a fondurilor de coeziune, avertizând că va continua să lupte împotriva acestor tentative: „Știm că popularii europeni vor să schimbe actuala majoritate politică din România. Știm că dreapta își dorește să taie fondurile de coeziune și să construiască o Europă cu mai multe viteze. Sunt aici să le spun că ne vom lupta pentru o Europă în care toate statele membre și toți cetățenii sunt tratați cu respect!” Europarlamentarul a criticat şi faptul că popularii europeni nu au axat dezbaterea despre situaţia din Ungaria pe identificarea de soluţii şi combaterea tendinţelor autoritare.

115 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =