Caută
Close this search box.

Realitatea contemporană expusă într-un „romantism negru”, la MNAR

Muzeul Național de Artă al României și Künstlerhaus Bethanien Berlin invită toți iubitorii de artă, miercuri, 10 mai, începând cu orele 18:00, la vernisajul expoziției „Noul romantism negru”, eveniment ce va avea loc la parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei nr.49-53.

Expoziția “Noul romantism negru” propune o explorare a celor mai recente direcții din arta contemporană reunind lucrările a 34 de artiști născuți în Austria, Cehia, Danemarca, Germania, Norvegia, Olanda, România, Spania și SUA. Firul invizibil care unește cele peste optzeci de lucrări prezente la MNAR este recursul, mai explicit sau mai disimulat, la temele consacrate ale romantismului, reinterpretate și re-semnificate în cheie contemporană, informează un comunicat de presă al MNAR remis MagnaNews.

Expoziţia investighează abordările artistice contemporane situate între Dark Wave-ul progresiv şi Finsterstrategie-strategiile de reprezentare a enigmaticului, obscurului şi misterelor. Dacă temele romantice, cu nuanța lor „neagră”, s-au dezvoltat mai ales prin ocuparea unor „teritorii” disponibile prin nefrecventare anterioară, artiștii din această expoziție abordează „maniera neagră” ca fiind cea mai aptă să exprime realitatea contemporană aglomerată de incertitudini, răsturnarea valorilor și proliferarea răului, fie că acesta înseamnă insecuritatea socială, personală sau amenințarea războiului.

Expoziția Noul Romantism Negru de la MNAR este prima dintr-un circuit itinerant care include Stadtgalerie Kie din Kiel, Künstlerhaus Bethanien din Berlin, Galerie der Stadt din Backnang, Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis din Bregenz și Topičův Salon din Praga.

Perioada în care poate fi vizitată expoziția este 11 mai-27 august 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri