Caută
Close this search box.

Reţeta săptămânii: O omletă savuroasă şi răcoroasă, în stil italian!

MagnaNews vă recomandă, la final de weekend şi pentru un început de săptămână excelent, o reţetă savuroasă, foarte uşoară şi rapidă, de omletă cu bucăţele de bacon şi salvie. În aproximativ 30 minute, sau cât ai zice „yammy yamm ce bunătate”, masa-i gata! 🙂

Iată de ce aveţi nevoie (Ingrediente pentru 4 persoane):

Ouă- 6 buc

Bucăţele de bacon (le găsiţi în orice Mega Image)- 100 gr

Ceapă- 1 buc, medie

Parmezan ras- 60 gr

Salvie- 4 frunze

Unt- 40 gr

Sare şi piper- după gust

Mod de preparare:

Curăţiţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt. La fel şi salvia. Într-o tigaie, puneţi untul la topit şi adăugaţi ceapa şi salvia pentru a le căli. Apoi adăugaţi bucăţelele de bacon şi le lăsaţi 5 minute pe foc, învârtind în ele cu o lingură de lemn. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi să se răcească un pic ingredientele amestecate.

Spargeţi într-un bol ouăle şi le amestecaţi cu mixerul. Adăugaţi parmezanul ras, continuând să mixaţi compoziţia. După aceea, adăugaţi ceapa, salvia şi baconul din tigaie şi adăugaţi sare şi piper după gust. Mai amestecaţi cu mixerul aproximativ 1 min.

Într-o tigaie unsă cu unt, vărsaţi compoziţia preparată pe care o veţi coace timp de 10 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

La final, puteţi să mai adăugaţi câteva firicele de salvie deasupra omletei pe care o veţi servi caldă.

Poftă bună tuturor!

Foto şi inspiraţie: amoredimammadinitalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri