Caută
Close this search box.

Reţeta săptămânii: Un desert sănătos de…Tortă cu urdă şi cacao!

MagnaNews vă recomandă, la final de weekend şi pentru un început de săptămână excelent, o reţetă delicioasă, un desert special de tortă cu cacao şi urdă, simplu de realizat sau cât ai zice… „yammy yammm, ce bunătate!”

Timp de pregătire: 15 min blat + compoziţie, 45 min timp de coacere

Iată de ce anume aveţi nevoie:

Pentru blat:

  • 1 ou
  • Zahăr pudră- 200 gr
  • Unt- 150 gr
  • Lapte- 200 ml
  • Făină- 150 gr
  • Praf de copt- 1 pliculeţ
  • Cacao amară- 3 linguri
  • Esenţă de vanilie- ½ (Dr. Otker)
  • Coaja rasă de la o lămâie

Pentru compoziţie:

  • Urdă/brânză de vaci proaspătă- 500 gr
  • Zahăr tos-100 gr
  • 2 ouă
  • Stafide- 100 gr
  • Gris- 2 linguri
  • Sare- un vârf de cuţit
  • Esenţă de vanilie- ½ (Dr.Otker)

Cum se prepară:

Se bate bine oul cu zahărul pudră, într-un bol, peste care se adaugă untul moale şi laptele (lăsate înainte la temperatura camerei).

Într-un alt bol se amestecă bine următoarele ingrediente: praful de copt, cacao, făina. Amestecul acesta se adaugă peste compoziţia din primul bol şi se obţine un aluat moale. Apoi, se adaugă ½ esenţă de vanilie şi coaja rasă de la lămâie.
Se unge o tavă, rotundă, cu unt şi se tapetează cu făină. Se pune 3 sferturi din compoziţie, în tavă. Se dă la cuptorul preîncălzit timp 10-15 minute, la 180 grade.

Între timp, se amestecă urda cu cele 2 ouă, 100 gr zahăr, un pic de sare, ½ esenţă de vanilie, 100 gr stafide şi 2 linguri de gris.

Se scoate tava din cuptor şi se pune compoziţia de urdă întinsă uniform. Peste aceasta se pune restul din compoziţia de blat şi se dă din nou la cuptor, timp de 30 de minute. Se verifică dacă este coaptă bine folosind o scobitoare.

Se scoate din cuptor iar după ce se răceşte se adaugă pe deasupra zahăr pudră.

Poftă bună tuturor!

Galerie foto:

Foto şi inspiratie oferite de: amoredimammadinitalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri