Caută
Close this search box.

Românce exploatate sexual, forţate să se căsătorească formal cu pakistanezi din Scoția

Mai multe grupări de crimă organizată din ţările est-europene forţează, în mod repetat, femei din România să se căsătorească de formă, în special cu cetăţeni pakistanezi care vor să obţină drept de rezidenţă în Marea Britanie, susţine BBC.

Din informațiile Europol, printre victime se numără în special femei traficate din România şi Slovacia, cărora li se promit locuri de muncă bine plătite în Scoţia.

„Abia atunci când ajung li se spune că nu au nici un loc de muncă şi trebuie să se logodească în schimb cu pakistanezi”, a declarat şefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar, citată de News.ro. Aceasta susţine că potenţialii miri pakistanezi vor să rămână în Scoţia, dar pentru a cere rezidenţă trebuie să se căsătorească cu o femeie din Uniunea Europeană.

„După căsătorie, aceste femei rămân sub controlul traficanţilor şi sunt exploatate ca menajere de către soţi sau violate şi exploatate sexual de către concetăţeni”, a precizat Molnar. De asemenea, traficul de carne vie este extrem de lucrativ pentru grupurile de crimă organizată din Scoţia.

Un alt oficial susţine că există o legătură clară între grupările de crimă organizată est-europene şi cele asiatice din Glasgow.

Jurnalista Sam Poling a încercat să dea de urma unor femei slovace traficate în Scoţia, dar a descoperit că femeile ajungeau înapoi în mâna traficanţilor după ce erau salvate din Glasgow şi aduse în Slovacia. Echipa BBC a filmat inclusiv o locuinţă „de tranzit” folosită de un bărbat care cumpăra fete şi le ţinea pentru câteva zile înainte de a le duce la Glasgow.

„Unele fete nu au nici o carte de identitate, nu au niciun paşaport. Aici, noi putem în 24 de ore să realizăm paşapoarte şi cărţi de identitate. Plăteşti pentru asta şi îţi primeşti paşaportul. În două zile, traficanţii le aranjează pe fete pentru a părea foarte frumoase, pentru că cele mai multe provin din comunităţi rome. Nu există apă, e un loc extrem de dificil în care să trăieşti”, a explicat Yves Ogu, care colaborează cu autorităţile pentru a salva victimele din Scoţia.

Glasgow este o ţintă pentru traficanţii slovaci, pentru că aici s-au stabilit multe comunităţi rome care au plecat în Marea Britanie.

Aceste căsătorii de formă pot fi identificate cu uşurinţă, pentru că implică de obicei tinere est-europene, care se mărită cu bărbaţi de origine asiatică. De asemenea, aceeaşi adresă este folosită pentru multiple căsătorii, dar nu există semne că cineva locuieşte la adresa din acte.

Ulterior, cuplurile divorţează după cinci ani, atunci când bărbatul obţine drept de rezidenţă în Marea Britanie.

FOTO: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri