Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), atrage atenţia că persistă lipsa de pe piaţă a anumitor citostatice.

”În continuare nu ne găsim tratamente. Unele cistostatice au fost notificate la Agenţia Naţională a Medicamentului. Ni s-a comunicat  că nu vor mai fi aduse pe piaţă. Noi ştim că obligativitatea celor care retrag de pe piaţă medicamente este să-l asigure pe  piaţă un an de zile de la notificare. Lucrul acesta nu se întâmplă. Aceste medicamente au dispărut încă înainte de a fi notificate la ANMDM iar acum nu avem decât să ne aprovizionăm din ţările vecine, de la cunoştinţele din piaţa europeană iar cei care nu au aceste posibilităţi renunţă la tratament, renunţă la viaţă”, declară președintele FABC.

Cezar Irimia apreciază că lipsesc între 10 şi 14 medicamente uzual. ”Chiar dacă domnul ministru a promis că va rezolva problema ţin să îi amintesc: cancerul nu se tratează cu promisiuni. Lipsesc între 10 şi 14 medicamente uzuale, deci nu vorbim de medicamentele foarte scumpe care se dădeau cu aprobarea comisie. Deci medicamente uzuale care nu se mai justifică economic pentru producători a fi aduse. Iar cele care se  justifică  pleacă la comerţul intra-comunitar”, a detaliat reprezentantul pacienţilor.

186 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here