Caută
Close this search box.

România, cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul I din 2017

România a înregistrat cea mai mare creştere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, în primul trimestru din 2017, comparativ cu cel anterior şi cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport Eurostat, publicat marţi, care se bazează pe datele ajustate sezonier.

Produsul Intern Brut al României a crescut în T1 din 2017 cu 5,7% faţă de acelaşi trimestru din 2016 şi cu 1,7% faţă de trimestrul anterior, arată datele comunicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Creşterea ajustată sezonier a fost de 5,6%.

Finlanda ocupă poziţia a doua în ceea ce priveşte creşterea PIB-ului în primul trimestru (1,6%) comparativ cu trimestrul anterior, fiind urmată de Letonia (1,5%).

În ceea ce priveşte creşterea PIB în primele trei luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, România (5,6%) este urmată de Polonia şi Lituania (ambele 4,1%).

PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,5%, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, în primul trimestru din 2017, faţă de trimestrul trecut, potrivit unei estimări a Eurostat.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, PIB ajustat sezonier a crescut cu 1,7% în zona euro şi cu 2% în Uniunea Europeană, în primul trimestru din 2017, după creşteri de 1,8%, respectiv 1,9% în trimestrul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri