Caută
Close this search box.

România pe locul 7 la Eurovision, Portugalia marea câștigătoare

România, reprezentată de Ilinca și Alex Florea, a încheiat ediția 2017 a Concursului Eurovision pe locul al 7-lea, după ce votul juriului dusese duetul nostru doar pe poziția a 15-a, însă votul publicului (224 de puncte) i-a ajutat să urce masiv pe Ilinca și Alex. Ei și melodia ”Yodel It” au lăsat o frumoasă impresie, mai ales în rândul publicului, aflându-se printre favoriții acestuia chiar înainte de finală.

Pe locul 1 s-a clasat Portugalia, grație interpretului Salvador Sobral, cel care, deși avusese unele probleme de sănătate, a ales totuși să cânte pe scena de la Kiev. Locul secund a fost ocupat de Bulgaria, cu cel mai tânăr concurent (Kristian Kostov, doar 16 ani), iar pe locul 3 s-a clasat Moldova, o performanță istorică pentru vecinii noștri și pentru trio-ul SunStroke Project, alcătuit din Serghei Ialovitski, Anton Ragoza și Serghei Stepanov.

În urmă cu 12 ani, tot la Kiev, Luminița Anghel și Sistem s-au clasat pe locul al 3-lea, iar în 2010, la Oslo, Paula Seling și Ovi au încheiat tot pe poziția a 3-a. Acestea au fost cele mai bune clasări românești, însă cel mai mare punctaj într-o finală l-a realizat chiar unul dintre îndrumătorii lui Alex Florea, Mihai Trăistariu, care în 2006, a Atena, a adunat în ultima fază 172 de puncte cu celebra sa melodie ”Tornero”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri