Caută
Close this search box.

Rusia a expulzat cinci diplomaţi moldoveni, în replică la măsura luată de Chişinău

Moscova a expulzat cinci diplomaţi moldoveni, în replica la o măsură similară luată de Chişinău luni, a anunţat Ministerul rus de Externe, citat de Sputnik.

MAE rus a precizat că cei cinci angajaţi ai misiunii diplomatice moldovene de la Moscova au primit ordin de a părăsi Rusia în termen de trei zile.

Comentând decizia, conducerea rusă şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova îşi va da seama că acţiunile sale neprietenoase sunt contraproductive.

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara persona non grata de către autorităţile de la Chişinău. Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul Ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Printre diplomaţii ruşi vizaţi de expulzare se numără, potrivit news.ro, şi consilierul ataşatului militar al Federaţiei Ruse de la Chişinău, Igor Dovbnea.

Dodon a reacţionat extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” de către autorităţile moldovene, susţinând că este vorba de un gest ”revoltător” şi despre o comandă venită din partea Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri