Caută
Close this search box.

Se caută cele mai bune voci de jazz din România

Bucharest Jazz Festival, singurul festival internațional de jazz din Capitală, lansează, în premieră, concursul New Jazz Voices destinat tinerilor cântăreți de jazz.

Organizat între 3 și 9 iulie, Bucharest Jazz Festival anunță pentru cea de-a șasea ediție, pe lângă un program eclectic de concerte live în Piața George Enescu și evenimente conexe la ARCUB, un nou program de promovare a tinerilor interpreți din jazzul românesc, intitulat New Jazz Voices, din cadrul programului de finanțare New Jazz Works, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Bucharest Jazz Festival, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB,  își propune să facă muzica de jazz accesibilă unui segment cât mai mare de public și, în același timp, să descopere și să lanseze tinerele talente ale jazzului autohton printr-un concurs dedicat tuturor vocaliștilor de jazz din România.

Componentă a Bucharest Jazz Festival, New Jazz Works a fost demarat în 2015 la propunerea artistului şi curatorului Lucian Ban din nevoia unui program care să sprijine și să stimuleze crearea de noi lucrări de jazz din România. După două ediții care s-au derulat cu succes, iar operele comisionate au fost prezentate pe scena Bucharest Jazz Festival, la propunerea actualului curator, Teodora Enache, ARCUB a identificat oportunitatea ca anul acesta programul să vină în sprijinul vocaliștilor, urmând ca în 2018 programul să se adreseze instrumentiștilor de jazz.

Concursul New Jazz Voices conține trei criterii importante și anume: abilități vocale – originalitate, acuitatea sunetului, expresivitate, interpretare, abilități specifice jazz-ului – simț ritmic, frazare jazzistică, spontaneitate și capacitatea de a  improviza și nu în cele din urmă calități artistice care trebuie să transmită publicului emoție, carismă și prezență scenică.

Concursul vizează vocaliștii din România care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz.

Detalii despre open call și adresa la care pot fi trimise dosarele de aplicație  se găsesc pe site-ul evenimentului la: http://www.bucharestjazzfestival.ro/comisionarile-bjf/new-jazz-voices și pe www.arcub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri