Un „protest pe roţi” faţă de modificările la legea graţierii este anunţat pentru joi, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.

Conform anunţului, participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, „cu maşinile, motocicletele, bicicletele”, urmând ca la ora 14.00 să plece într-un tur de 30 de minute în jurul clădirii.

„Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda I”, anunţă organizatorii.

Românii au ieşit din nou în stradă să protesteze, miercuri seara. O mie de oameni au cerut, în faţa sediului Guvernului, ca parlamentarii să renunţe la amendamentele prin care ar urma să fie graţiate pedepsele celor condamnaţi pentru corupţie. Au fost proteste şi în alte oraşe din ţară, nu doar în Bucureşti. Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare după ce Comisia juridică a Senatului a aprobat mai multe propuneri de modificare a proiectului Legii graţierii.

Precedentele proteste din România au fost declanşate, pe 31 ianuarie, de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13, prin care erau modificate articole din Codul penal privind fapte de corupţie.

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here