Avocatul lui Sebastian Ghiţă, prezent la un nou termen în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, a declarat că clientul său îşi doreşte să participe la proces.

„Sebastian Ghiţă îşi doreşte să participe activ la proces”, le-a spus avocatul judecătorilor. El a precizat că fostul parlamentar vrea să participe la judecată, prin videoconferinţă sau să fie adus în România.

Marţi, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a avut loc un nou termen în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat alături de Iulian Bădescu, pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

În acest dosar, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiţă, invocând faptul că acesta se sustrage de la judecată.

Magistraţii au conexat cererea de arestare la dosarul de fond, iar următorul termen va avea loc pe 6 iunie. Până atunci, judecătorii îl vor cita pe Sebastian Ghiţă prin intermediul Ministerului Justiţiei.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

71 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =