Caută
Close this search box.

Șerban Nicolae își pierde funcțiile din Parlament: ”Nu mă leg cu lanțul de funcții”

Senatorul a fost sancționat de conducerea PSD din cauza amendamentului pentru grațierea corupților.

Astfel, la șefia Comisiei Juridice din Senat, Șerban Nicolae a fost înlocuit cu fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc.

De asemenea, Șerban Nicolae nu mai este nici lider al grupului PSD din Senat. Titularul aceste funcții devine Mihai Fifor.

Liderii PSD au propus schimbarea lui Şerban Nicolae de la conducerea Comisiei juridice din Senat, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

Prin votul majorității PSD-ALDE, Comisia Juridică a Senatului a aprobat săptămâna trecută propunerea formulată de Șerban Nicolae, ca de grațiere să beneficieze și cei condamnați pentru mită și trafic de influență. Votul a fost urmat de un nou protest în Piața Victoriei.

Ce spune Șerban Nicolae despre decizia șefilor din PSD

„A fost așa o discuție, o percepție, cum că teoretic aș putea să iau și eu asemenea inițiative, numai că le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greșit cu nimic nici față de Liviu Dragnea, nici față de partid”, a adăugat senatorul PSD.

„Mi s-a explicat că nu e vorba de o sancțiune, e așa… un fel de act politic, nu știu. Nu mă leg cu lanțul de funcții. Mă cunoașteți suficient de bine, patru ani de zile în mandatul precedent am fost senator fără niciun fel de funcție, membru în comisia de petiții”, a mai spus Șerban Nicolae, adăugând că „deocamdată” rămâne membru în comisia juridică.

„Trebuie să mă lămuresc, poate e greșeala mea, poate ideile mele în materie de justiție nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproșat că aș fi încălcat programul de guvernare pentru justiție, da…”, a precizat senatorul.

Întrebat dacă se află în conflict cu Liviu Dragnea, el a răspuns „nu știu, nu-mi dau seama”. „Dl. Dragnea a repetat de mai multe ori că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancțiune ce s-a decis… N-are cum să fie vreo mare bucurie, eu consider că nu am greșit cu nimic”, a punctat Șerban Nicolae.

Conducerea PSD a luat în discuție și cazul parlamentarului Nicolae Bacalbașa, care a folosit un limbaj și gesturi obscene ieri, în Parlament. Acesta a fost suspendat pentru șase luni din PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri