Caută
Close this search box.

Seri britanice în România- Turneu național cu Răzvan Suma şi Rebeca Omordia

Violoncelistul Răzvan Suma va evolua alături de pianista Rebeca Omordia, pe scenele din România, într-un turneu național intitulat „Seară britanică”, în perioada 13 – 17 mai 2017.

Cei doi muzicieni vor ajunge la Deva pe 13 mai, la Bistrița pe 14 mai, la Sf. Gheorghe pe 15 mai, iar la București vor cânta la Sala Radio pe 17 mai, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Îndrăgiții artiști au pregătit pentru turneul din România un repertoriu exclusiv englezesc, cuprinzând cunoscute piese de Frederick Delius, William Lloyd Webber, John Ireland, Ian Venables, S. Coleridge – Taylor, Edward Elgar, Frank Bridge, completate cu o lucrare scrisă special pentru acest turneu de compozitorul şi criticul muzical Robert Matthew – Walker, intitulată Fast Music.

Publicul din România are șansa de a veni în contact cu un repertoriu foarte rar cântat pe scenele noastre, cu o muzică „altfel”, marcată, ca și umorul englezesc, de un tip special de seninătate, dublată de un ascuțit simț al observației, care merge adeseori direct către inima ascultătorului.

Acest turneu a fost precedat de șapte concerte în Marea Britanie, susținute în luna martie, organizat de Institutul Cultural Român din Londra, în parteneriat cu John Ireland Trust şi Fourchiefs Productions. Artiștii au intrat în contact cu publicul nu numai prin limbajul muzicii, ci și printr-un dialog direct la Hertford College, Oxford University (8 martie), Institutul Cultural Român din Londra (9 martie), Birmingham and Midland Institute (10 martie), continuând la Blackheath Halls (13 martie), Cheltenham (14 martie), pentru a se reîntâlni cu exigentul public londonez în săli precum St James’s Piccadilly (17 martie) și binecunoscuta St Martin-in-the-Fields (20 martie), adevărat templu al muzicii de cameră.

Artiștii dedică seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Speranței există în România pentru a oferi sprijin gratuit copiilor și adulților cu boli incurabile. Pentru că știm cât de mare este nevoia de servicii de îngrijire paliativă, ne alaturăm demersurilor Hospice și îi îndemnăm pe spectatorii și prietenii noștri să se implice alături de noi, prin donații, redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sau orice altă formă de susținere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri