Caută
Close this search box.

Simona Halep poate ajunge nr. 1 mondial, dacă va câştiga Roland Garros

Angelique Kerber (29 de ani) a început cum nu se poate mai prost al doilea Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros. Numărul 1 mondial a pierdut, în primul tur, în fața Ekaterinei Makarova (28 de ani, locul 40 WTA), după o oră şi 22 de minte de joc, scor 6-2, 6-2, iar de acest rezultat ar putea profita Simona Halep.

Sportiva din România are șanse ca la finalul Open-ului Franței să urce pe primul loc în topul WTA.

Makarova a devenit, de altfel, prima sportivă din istoria turneului parizian care a izbutit să elimine, încă din turul inaugural, numărul 1 în ierarhia WTA. Au mai fost situații în care cea mai bună sportivă a momentului a fost eliminată prematur de la Open-ul Franței, dar era vorba de turul al doilea: Justine Henin în 2004 și Serena Williams în 2014.

De eliminarea sportivei din Germania poate profita Simona Halep (25 de ani). Numărul 4 WTA și a treia favorită a turneului poate profita de culoar și de această oportunitate. În cazul în care Simona va câștiga Roland Garros, pe lângă faptul ca va avea în sfârșit un Grand Slam în CV, va trece și pe primul loc în ierarhia mondială.

Simona va avea de luni 5.560 de puncte, fiind la 1.500 de locul 1. Astfel, dacă va triumfa la Paris, Halep va primi 2.000 de puncte și va fi lider în premieră, depășindu-le pe Karolina Pliskova, Serena Williams și Kerber, potrivit digisport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri