Caută
Close this search box.

Stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera, închise în iulie și august

Modernizarea staţiilor de metrou va provoca haos în nordul capitalei. Directorul Metrorex a anunţat perioadele în care se vor închide staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, care au câte o singură ieşire. E vorba despre sfârşitul lui iulie şi începutul lui august. Miile de corporatişti care lucrează în zonă au o singură scăpare: să-şi ia concediu.

Modernizarea staţiei de metrou Pipera este programată pentru săptămâna 15-21 iulie. După terminarea lucrărilor, muncitorii se vor muta la staţia Aurel Vlaicu. Aceasta va fi modernizată între 29 iulie şi 4 august. Staţiile vor fi închise pe rând, câte o săptămână, tocmai pentru a evita transferul haosului din subteran la suprafaţă.

Peste două sute de mii de oameni lucrează în zona corporaţiilor din nordul Capitalei. Pentru ei transportul cu metroul este vital. Drumul cu maşina este un coşmar. Directorii multinaţionalelor se gândesc deja la soluţii pentru perioada în care staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera vor fi închise. Autorităţile caută, la rândul lor, alternative.

Transportul comun de suprafaţă este aproape inexistent în zonă. Doar două tramvaie trec în apropiere de staţia de metrou Pipera. Nici la Aurel Vlaicu opţiunile nu sunt multe.

Metroul bucureştean are nouă staţii cu o singură ieşire şi toate vor fi închise prin rotaţie. Celelalte, doar parţial. Până acum au fost modernizate ieşirile de la Titan, Republica şi Costin Georgian. Înlocuirea aparatelor vechi de validare a cartelelor de acces la metrou va costa 170 de milioane de lei, bani din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri