Caută
Close this search box.

ISIS a revendicat atentatul de la Manchester: dispozitiv exploziv în locul unde s-au adunat cruciații

UPDATE  Poliția britanică a arestat un bărbat în vârstă de 23 de ani în legătură cu atacul de la Manchester.

MAE transmite că a primit o singură solicitare de asistență privind situația unui cetățean român aflat în Manchester

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat marți atentatul comis luni seară la concertul artistei americane pop Ariana Grande, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți, transmite Reuters.

Revendicarea a fost postată pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Unul dintre soldații califatului a putut amplasa un dispozitiv exploziv în interiorul locului în care s-au adunat cruciații în orașul Manchester”, se menționează în comunicatul dat publicității de gruparea teroristă, potrivit Agerpres.

Mesajul se încheie în momentul în care bărbatul ridică o pancartă pe care scrie de mână ”Manchester 22-05-2017”, iar în limba arabă apar cuvintele ”Allahu Akbar”.

”În numele lui Allah, cel milostiv și îndurător, acesta este doar începutul: leii Statului Islamic în Irak și Siria își încep atacurile împotriva tuturor cruciaților. Allahu Akbar! Allahu Akbar!”, recită bărbatul cu cagulă.

Autenticitatea înregistrării nu a putut fi confirmată, menționează EFE, care notează că este vorba de un format pe care Statul Islamic nu îl folosește în mod obișnuit pentru a revendica atacuri teroriste.

Ariana Grande își suspendă turneul după atentatul de la Manchester, potrivit TMZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri