Un bărbat a fost arestat și se află în prezent în custodia poliției după ce, înarmat cu un cuțit de vânătoare, a ucis luni un student și a rănit grav alți trei în campusul Universității Texas din Austin (capitala statului Texas), relatează Reuters, CNN și BFMTV.

Suspectul de comiterea atacului era și el înscris la această universitate. Incidentul s-ar produs — conform mai multor mijloace de informare în masă — în zona sălii de sport a instituției de învățământ.

Atacatorul identificat drept Kendrex White a fost reținut la scurt timp — aproximativ în două minute — după ce poliția din campus a fost alertată în privința atacului.

„Nu știu care au fost motivele sale”, a declarat David Carter, șeful poliției din Austin — responsabilă și pentru securitatea de la Universitatea Texas — într-o conferință de presă.

Toate victimele au fost găsite în zona campusului unde locuiesc tineri de 20 și 21 de ani, a indicat poliția, fără să dea publicității numele victimelor.

„Nu există cuvinte care să redea sentimentul pierderii”, a spus președintele universității, Greg Fenves.

Persoana ucisă a fost găsită fără suflare la sosirea poliției, a indicat căpitanul de poliție Rick Rutledge. Mai multe canale de informare relataseră inițial că un tânăr dintre cei răniți a decedat în urma rănilor primite.

Universitatea își anulase luni orele de curs după acest incident.

„Rugăciunile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de tragicul eveniment”, a declarat guvernatorul Texasului, Greg Abbott.

138 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here