Caută
Close this search box.

SUA emite o ALERTĂ de atac TERORIST în EUROPA!

Departamentul de Stat american a emis o alertă de călătorie în Europa. Cetăţenii de peste Ocean sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la ameninţarea continuă a atacurilor teroriste pe întregul continent, relatează Reuters şi CNN, citate de news.ro.

În această alertă, diplomaţia americană citează incidentele recente din Franţa, unde au loc în weekendul următor alegeri prezidenţiale, Rusia, Suedia şi Regatul Unit şi avertizează că grupările Statul Islamic şi Al-Qaida ”au abilitatea să plănuiasă şi execute atacuri teroriste în Europa”.

Anterioara alertă de călătorie în Europa a Departamentului de Stat, emisă înaintea sărbătorilor de iarnă, a expirat în februarie. Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat luni că alerta nu a fost declanşată de o ameninţare specifică, ci de recunoaşterea riscurilor continue ale unor atacuri înainte de vacanţa de vară. Alerta expiră la 1 septembrie.

Mall-urile, cluburile, restaurantele, locurile de rugăciune, parcurile, aeroporturile şi alte locuri sunt posibile ţinte ale unor atacuri, avertizează Departamentul de Stat în această alertă.

Ameninţarea teroristă, la cel mai înalt nivel  

Un oficial american declara pentru CNN în februarie că ameninţarea teroristă se afla la cel mai înalt nivel din ultima perioadă. Potrivit unor estimări recente europene şi americane, până la 1.900 de luptători străini s-au întors în Europa după ce au petrecut o perioadă în Irak sau Siria, potrivit oficialului citat. Mulţi dintre ei rămân angajaţi faţă de grupări jihadiste ca Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri