Caută
Close this search box.

Symantec: „extrem de probabil” ca Phenianul să fie în spatele atacului cibernetic mondial

 

Firma de securitate cibernetică Symantec a transmis luni că este „extrem de probabil” ca un grup de hackeri având legături cu Coreea de Nord să se fi aflat la originea recentului atac cibernetic masiv WannaCry care a afectat peste 300.000 de calculatoare din întreaga lume și a perturbat activitatea unor spitale, bănci și școli din mai multe țări, transmite Reuters.

Cercetătorii Symantec au spus că au găsit mai multe fragmente de cod care au fost folosite atât în acțiuni anterioare ale grupului de hackeri Lazarus, despre care se crede că are legături cu Phenianul, cât și în versiuni anterioare ale virusului WannaCry, potrivit Agerpres.

În plus, aceeași conexiune de internet a fost folosită pentru a instala o versiune anterioară a WannaCry pe două calculatoare și pentru a interacționa cu un instrument care a distrus fișiere ale studioului Sony Pictures Entertainment. Guvernul american și companii private au acuzat Coreea de Nord pentru atacul asupra Sony din 2014.

Coreea de Nord a negat în mod repetat orice implicare. Luni, la apariția primelor informații conform cărora s-ar fi aflat în spatele atacului WannaCry, Phenianul a transmis că este vorba de o ‘campanie murdară și infamă’.

Lazarus este numele pe care multe firme de securitate cibernetică l-au dat grupului care s-a aflat la originea atacului asupra Sony și a altor ținte. Prin tradiție, Symantec nu atribuie atacurile cibernetice direct guvernelor, însă cercetătorii săi nu pun la îndoială convingerea larg răspândită printre specialiști că Lazarus lucrează pentru Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri