Caută
Close this search box.

Trump spune că sprijină o investigaţie completă asupra ingerinţelor Rusiei în campania din 2016

 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a susţinut în cadrul unui interviu acordat publicaţiei NC News, că sprijină o investigaţie completă a ingerinţelor Rusiei în campania electorală prezidenţială din anul 2016 şi că James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii, i-a dat asigurări că nu este investigat în acest dosar.

În cadrul unui interviu acordat de preşedintele SUA publicaţiei NBC News, acesta l-a denumit pe Comey ”figurant” şi a dezvăluit că l-a întrebat la un moment dat dacă este investigat în dosar.

„Chiar l-am întrebat (pe James Comey -n.red.). I-am spus: «Dacă este posibil, îmi puteţi spune dacă sunt vizat de investigaţie?». Mi-a răspuns: «Nu sunteţi investigat»”, a declarat Donald Trump.

”Ştiu că nu sunt investigat”, a completat preşedintele american.

De asemenea, acesta a susţint că sprijină o investigaţie completă a interferenţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, precizând că vrea ca investigaţia să fie realizată ”absolut corect”.

Preşedintele şi-a reiterat afirmaţia conform căreia intenţionase să îl concedieze pe Comey înainte de a primi recomandarea din partea procurorului general Rod Rosenstein.

„Este un figurant, se dă în spectacol, FBI-ul se afla în criză. Tu ştii asta (către intervievator – n.r.), eu ştiu asta, toată lumea ştie asta. Gândeşte-te cum era FBI-ul în urmă cu un an, se afla într-o criză virtuală, în urmă cu mai puţin de un an. Încă nu şi-a revenit (FBI-ul – n.r.)”

Holt, jurnalistul care i-a luat interviu lui Trump, l-a întrebat pe preşedinte dacă era ”nervos pe James Comey din cauza investigaţiei asupra Rusiei”.

„Eu doar îmi doresc pe cineva competent. Sunt fan FBI. Iubesc FBI-ul”, a fost răspunsul lui Donald Trump.

Trump a mai spus că nu a încercat niciodată să îl constrângă pe Comey să renunţe la ancheta privind alegerile prezidenţiale de anul trecut şi a insistat că ”vrea să afle dacă a fost vreo problemă cu alegerile şi dacă au existat conexiuni cu Rusia”.

„În ceea ce mă priveşte, vreau ca lucrurile să fie făcute absolut corect. Poate o voi prelungi (ancheta – n.r.), să măresc perioada de timp, pentru că ar fi trebuit să se termine, din punctul meu de vedere, trebuia să fie încheiată în urmă cu mult timp. Pentru că toate acestea sunt o scuză, car mi-am spus mie însumi că aş putea prelungi durata investigaţiei, pentru că trebuie să fac ceea ce este corect pentru americani”, a mai declarat preşedintele american.

Vorbind despre investigaţie, acesta a mai spus că îşi doreşte ca aceasta să fie ”atât de puternică şi atât de bună”.

Întrebat de Holt dacă prin concedierea lui Comey vrea să transmită un ”mesaj” succesorului său, Trump a spus simplu ”Nu”.

”Dacă Rusia a făcut ceva, vreau să ştiu”, a spus preşedintele Statelor Unite.

De asemenea, acesta insistat că nu a existat ”o coliziune între el, campania lui electorală şi ruşii”

”Ruşii nu au afectat votul”, a susţinut Trump.

Holt l-a întrebat pe Donald despre războiul din Afghanistan, pe care unii dintre oficialii administraţiei vrea să îl extindă, dar liderul american a schimbat imediat subiectul cu lupta împotriva ISIS, despre care a spus că lucrurile merg bine.

„O să spun asta, cel mai important, facem progrese incredibile împotriva ISIS şi săptămâna viitoare, generalul Mattis, Secretarul Apărării, şi generalii mei vom susţine o conferinţă de presă majoră pentru a informa publicul şi lumea cât de bine ne-am descurcat âmpotriva ISIS. Chiar am făcut treabă bună”, a mai spus Donald Trump.

Interviul realizat de NBC News vine în contextul în care, marţi, preşedintele SUA l-a demis pe James Comey, directorul Biroului Federal de Investigaţii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri