Caută
Close this search box.

Uruguay deschide marți registrul de înscriere al consumatorilor de canabis

 

Uruguayul, care va deveni din iulie prima țară din lume care vinde în farmacii canabis produs sub controlul statului și pentru uz recreativ, deschide marți registrul de evidență al consumatorilor, au anunțat autoritățile citate de AFP.

În acest registru evidență vor trebui să se înscrie uruguayenii și cetățenii străini care au permis de rezidență și care vor astfel să-și procure marihuana. Drogul ușor va fi comercializat la prețul de 1,30 de dolari gramul, fiecare consumator putând să-și cumpere maximum 10 grame pe săptămână.

Uruguay dispune deocamdată de 400 de kg de canabis, produs de două companii private sub controlul statului, relatează Agerpres.

Această țară a a adoptat în decembrie 2013 o lege controversată ce permite trei modalități de acces la canabis: cultivarea la domiciliu pentru consum personal, apartenența la un club pentru a cultiva în sistem cooperatist și cumpărarea de marihuana din farmacii.

Primele două modalități au fost deja puse în practică, însă cea privind vânzarea în farmacii și care suscită cele mai multe reticențe a fost de nenumărate ori amânată.

Această lege unică în lume, care a suscitat un mare interes mediatic internațional la aprobarea ei, vizează mai ales combaterea traficului cu marihuana, garantând totodată un acces securizat la calitatea acestui drog considerat ușor.

2 răspunsuri

  1. Ramane totusi un drog (care va conduce la probleme), insa nici pe departe nu se compara cu drogurile”serioase”(opium si derivatele, ca heroina, etc., cocaina, LSD, etc.) nici ca viteza si intensitate de a deveni adictiv si nici prin efectele psihotice produse, desi -pe termen lung- va cauza probleme, iar mortalitatea prin overdoza, cu marijuana, este f. redusa.Este un experiment social, vom vedea cum evolueaza, aparent are doar avantaje, se regularizeaza aceasta piata, nu mai exista evaziune fiscala si imbogatirea marilor dealeri de droguri, insasi consumatorii vor avea si o alta satisfactie (relaxare mentala) nu mai traiesc permanent cu frica in san ca pentru cateva grame de marijuana pot ajunge la inchisoare si -de aici- tot soiul de probleme, inclusiv pe termen lung(pierderea serviciului, sentimentul de blamat si stigmatizat ca „puscarias”, etc.)Insa SA NU UITAM, Uruguay a indraznit acest pas, pentru ca este una dintre cele mai civilizate natii din lume si se bazeaza pe o intelegere si moderatie populara ,in aceasta activitate.Uruguay este clasificata ca una dintre cele mai dezvoltate natii de pe glob, prima in America de Sud, iar economia lor face doar din agricultura aprox. 10% din GDP, cu un max. de 13 % personal angajat in munci agricole,insa Uruguay are doar 99 parlamentari( (adica -proportional, Romania ar trebui sa aiba sub 300) si are doar 19 „judete” desi(pentru a fi ca Romania!!!) ar trebui sa aiba cam 30, iar fostul presedinte Mujica, traia intr-o ferma, conducea un Volkswagen vechi, iar tot salariul -pe intreg mandat- la donat pentru cauze sociale si nu a fost niciodata in vacante particulare sau vizite „de stat”, in afara tarii(la distanta), criminalul numit iohanis, cum a ajuns la putere si-a cumparat Mercedes de o suta mii euro, vrea si avion personal, si o tine tot pe vacante …La posibilitatie , raportat la rezultate, Romania a ajuns o rusine a umanitatii, iar gunoaiele din varf nici macar nu se sinchisesc de asa ceva, ei sunt exact precum porcii…

  2. Uruguay-ul este una dintre tarile cu cea mai mare incluziune sociala, absolut orice copil de elementara a primit -gratuit- un laptop -gratuit- de la stat*** , iar orcine (chiar daca nu se duce la munca) primeste un minim venit garantat(substantial) , daca indeplineste doua conditii de cel mai elementar bun-simt, anume mentinerea copiilor in scoala si prezentarea periodica la examene medicale, a intregii familii… Aceasta dovedeste un mod de gandire si o abordare sociala, extrem de umanitar si – IN EGALA MASURA- extrem de eficient, viitorul unei natii(ca si prezentul) este determinat de gradul de educatie si de starea de sanatate a populatiei, factori decisivi, in orice timp si societate…La noi marele bandit taratzeanu, vrea sa anuleze venitul minim garantat, tocmai pentru ca el si clicile sale, sa poata fura cat mai mult, plus, ca procedand astfel, tot mai multi romani vor pleca din tara, si -astfel- ei, marii gangsteri ai tarii, nu vor mai putea fi tinuti acountabili pentru crimele savarsite, pentru ca nu va mai fi cine sa o faca… (***nu mai vorbim de cel MAI IMPORTANT FACTOR si anume eficientasocio-economica, la acest capitol, practic Romania ar fi mult mai bine cu ZERO parlamentari, ZERO guvernanti, FARA pres-edinte, etc., in sfarsit, Romania ar fi mult mai bine ca o anarhie oficiala…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri