Caută
Close this search box.

Venezuela: Propunerea unei adunări constituante este „frauduloasă”

 

Propunerea Venezuelei de a convoca o adunare constituantă este „frauduloasă”, pentru că „poporul este singurul care dispune de puteri constituante”, a declarat marți secretarul general al Organizației Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, citat de AFP.

„Propunerea anunțată este falsă, neconstituțională și frauduloasă”, a declarat Luis Almagro într-un mesaj video, apreciind că formarea unei adunări constituante cu reprezentanți „pe sectoare de activitate” încalcă „principiul fundamental de egalitate politică”.

Secretarul general al OSA a mai difuzat, luni, un mesaj de sprijin pentru a marca prima lună de manifestații în Venezuela „pentru libertăți fundamentale, alegeri și soluție la criza economică din țară”.

După doi ani de tensiuni între Luis Almagro și președintele venezuelan Nicolas Maduro, autoritățile de la Caracas au lansat săptămâna trecută procedura de retragere din OSA, organizație cu sediul la Washington.

Venezuela se confruntă cu un val de manifestații antiguvernamentale care au făcut peste 30 de morți de la începutul lunii aprilie și este supusă unei presiuni internaționale tot mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri