Caută
Close this search box.

Victor Rebengiuc: „Unde mergem noi, domnule? Nu mergem încotro trebuie”. „Cum a făcut Dragnea moșia din Alexandria?”

Victor Rebengiuc, invitat la Digi24, şi-a exprimat curiozitatea cu privire la averea lui Liviu Dragnea, președintele PSD. Actorul a spus că România este una dintre puținele țări din lume care are mari bogătași proveniți din politică.

„Aștept explicații! Vreau să știu și eu cum și-a făcut Dragnea moșia aia pe care o are în Alexandria, vreau să știu cum are el păduri cu vânat, lacuri cu pești, cum are hoteluri… De unde le-a făcut? Și nu numai el, dar el pare acum personalitatea cea mai importantă a țării și care veghează asupra viitorului ei, cu grijă, cu dragoste… Mă întreb și eu! Nu știu. Trebuie să existe o posibilitate, poate nu foarte legală, dar există”, a spus Victor Rebengiuc.

Întrebat dacă ar trebui să existe un moment T 0, de la care păcatele trecutului postcomunist să fie iertate, așa cum vor mulți politicieni, actorul a răspuns că nu. „Fiecare trebuie să deconteze. De unde ai asta?”

„Ce ne-ar plăcea nouă asta, ce bine-ar fi… Am făcut clasa de mijloc din România. (Politica, n.red.) A făcut marii bogătași. Este poate una din puținele țări din lume care are mari bogătași proveniți nu din economie, din industrie, ci din politică. Politica se plătește bine în România”, a adăugat actorul.

El a spus că fiecare sursă de venit a sa poate fi verificată și a adăugat, întrebat dacă are românul gena furtului, că „dacă merge, vezi că merge… ăla a furat și nu-l ia nimeni de gât, de ce să nu încerce omul?”.

Rebengiuc a mai spus că a furat doar experiență în teatru, acesta fiind „un furt legal”.

„Unde mergem noi, domnule?”, l-au întreabat realizatorii emisiunii „În fața ta” pe Victor Rebengiuc, făcând referire la finalul filmului „Moromeții”.

„Îmi e teamă că nu mergem încotro trebuie. Mergem spre un lucru care o să ne coste scump, am impresia că se fac niște excese, nu sunt specialist în economie, finanțe, dar am văzut Caritasul care promitea contra un leu – 8 lei înapoi, nu pot să cred o asemenea chestie și acum văd că se dau bani. Mai dă, mai crește. Mi se pare că se exagerează și a dispărut prudența. Orice om trebuie să aibă o doză de prudență, să fii sigur că nu rămâi în fundul gol”, a răspuns Victor Rebengiuc.

Întrebat dacă programul de guvernare e un fel de Caritas, Victor Rebengiuc a răspuns „Eu așa cred”.

„Actorii au avut niște salarii mizere tot timpul, la coada listei de salarizare, la prestări servicii. Faptul că s-au mărit salariile e foarte bine, dar și aici trebuie să existe o măsură, mărești cu cât se poate, de unde ai libertatea asta de a mări de 10 ori, de 20 de ori, un salariu. Ce te face să crezi că ai sustenabilitate”, a adăugat Victor Rebengiuc la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri