Caută
Close this search box.

Viitorul lui Hagi, noua campioană la fotbal

Coroana lui Hagi a redevenit subiect național sâmbătă seara, când, la numai 8 ani de la înființarea noii echipe a Constanței, triumful Viitorului în Campionatul Liigii I  a ”aruncat în aer” scena internă a celui mai popular dintre sporturi. A fost, pe stadionul de la Malul Mării: Viitorul – CFR Cluj 1-0 (0-0), prin golul marcat din lovitură de la 11 m de Gabriel Iancu în min. 65, după o acțiune a lui Larie în careul clujean.

FCSB (fosta Steaua) a învins foarte clar pe CSU Craiova, pe Arena Națională, cu 3-0(3-0), astfel încât a ajuns la 44 de puncte, ca și Viitorul, care însă devine campioană după rezultatele directe cu FCSB în play off: o victorie și un egal. Dinamo a remizat cu Astra, 1-1(1-1) în Șoseaua Ștefan cel Mare și a încheiat pe locul 3.

Imediat după încheierea ultimei etape a play-off-ului, patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a declarat că, deși îl respectă pe Hagi și munca sa la Viitorul, consideră că adevărata campioană este FCSB și nu gruparea de pe Litoral, grație celor două victorii directe ale FCSB-ului în sezonul regular, care ar contrabalansa victoria dobrogenilor și meciul egal din play-off. Astfel, becali și clubul său vor înainta o acțiune la TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Până la TAS însă mai este mult, așa încât, deocamdată, noua campioană a României este FC Viitorul Constanta, la doar 8 ani de la înființarea sa pe lângă Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” !.

De remarcat că FCSB (Steaua) pierde pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană în ultima etapă, după ce anul trecut Astra Giurgiu, antrenată de Marius Șumudică, a smuls in-extremis trofeul de pe masa echipei care pe atunci încă se numea Steaua București. 2017 este primul an din istoria fotbalului românesc în care o echipă din Dobrogea devine campioană națională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri