Miliardarul american Warren Buffett, care controlează fondul de investiţii Berkshire Hathaway, a declarat la televiziunea CNBC că a vândut „pentru o sumă rezonabilă” un pachet de acţiuni deţinut la International Business Machines (IBM), relatează Reuters.com.

Acţiunile IBM au atins pragul de 180 de dolari pe 14 februarie şi au ajuns la un maxim de 182,78 dolari în timpul tranzacţionării din 16 februarie, după care au intrat într-un declin relativ accentuat şi au închis joi la preţul de 159,05 dolari, pe Bursa din New York.

„Reprezentanţii Berkshire Hathaway şi IBM nu au putut fi contactaţi pentru comentarii în afara orelor de program regulate”, precizează sursa citată, potrivit Mediafax.

Warren Buffett a deţinut aproximativ 81 de milioane de acţiuni ale IBM la sfârşitul anului 2016 şi a vândut aproximativ o treime în primul şi al doilea trimestru al anului 2017, a informat CNBC.

„Nu apreciez IBM în acelaşi mod pe care l-am făcut acum şase ani, când am început să cumpăr (…) Am reevaluat-o într-o anumită măsură”, a declarat Buffett într-un interviu pentru CNBC. „IBM este o companie puternică, dar au şi ei concurenţi puternici”, a spus miliardarul.

Berkshire Hathaway deţine în continuare mai mult de 50 de milioane de acţiuni ale IBM, iar Buffett a declarat că a încetat vânzarea.

În luna aprilie, IBM a înregistrat un declin mai mare decât cel preconizat al veniturilor, pentru prima dată în cinci trimestre, din cauza unei cereri slabe în domeniul serviciilor IT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.